VRGH | ARENA
VRGH I ARENA
VRGH | ARENA
VRGH I ARENA

Gemeente Urk

"Ze vervelen zich, dus bieden wij ze nu de mogelijkheid om deel te nemen aan een super activiteit binnen de huidige maatregelen en beperkingen"

Martin B.
Woordvoerder Urk
Urk is een voormalig eiland en huidige gemeente in de provincie Flevoland in Nederland. Urk kan worden omgeschreven als een van de meest kerkelijke gemeente van Nederland. Het is een zeer hechte gemeenschap met een eigen dialect, het Urkers. Urk staat verder bekend als vissersdorp en heeft de grootste vissersvloot en visverwerkende indsutrie van Nederland. Ook heeft Urk het hoogste percentage aantal jongeren in Nederland met 32,2%.

250+

Deelnemers
31 DEC 20

Datum
5 uur

Duur evenement
Het eindejaarsevent
De gemeente Urk heeft naar aanleiding van rellen in het dorp gesproken met de jongeren. De jongeren op Urk vervelen zich, daardoor staken zij extreem zwaar vuurwerk af en kwamen ze met groepen bijeen. Bij elkaar komen in groepen is in deze tijden niet verantwoord.

VRGH organiseerde daarom de online virtual evenementen, waar de jongeren op Urk tussen de 15-25 jaar zich konden uitleven en kans konden maken op een Oculus Quest 2 of een VR Experience bij VRGH.

Door een zakenrelatie is de samenwerking van gemeente Urk en VRGH tot stand gekomen. De medewerkers van VRGH verzorgden de gehele progammering, inclusief de opbouw van de werelden en assistentie tijdens het evenement. De jongeren op Urk beleefden het evenement vanuit hun desktop, waar zij hebben kunnen inloggen met een persoonlijk account en wachtwoord.

Het programma van het eindejaarsevenement begon met een inloop van 23:00-23:45 uur, waar zij kennis hebben kunnen maken met elkaar en de virtuele ruimtes. Om 00:00 werd het nieuwe jaar online gevierd. Tussen 1:00 en 1:15 vond de eerste uitreiking plaats, waar de winnaar van de VR Experience bekend werd gemaakt. Van 2:00–2:15 uur vond de tweede uitreiking plaats, waar de winnaar van de VR Bril bekend werd gemaakt. Het evenement eindigde om 4:00.

Fotogalerij

Interview met Martin
Martin heeft aangegeven dat zij een positieve klantervaring heeft meegemaakt.

“We waren bezorgd over de toestanden op Urk en moesten echt met een oplossing komen. Uiteindelijk zijn we in gesprek gegaan met VRGH over een samenwerking, want VRGH wist wel een oplossing voor het probleem. Het evenement werd gepland voor oudjaarsavond, omdat de groep jongeren het lastig vindt om deze dag binnen door te brengen. We waren bang dat het aantal aanmeldingen laag zou zijn voor het evenement, maar we waren positief verrast. Het evenement verliep heel erg goed, de instructies waren heel erg duidelijk en bij vragen waren de medewerkers van VRGH altijd beschikbaar.

VRGH is zeker een aanrader, mochten wij nog een soortgelijk evenement willen organiseren dan nemen we contact op met VRGH”.